dijous, 6 de febrer de 2014

CANTEM PLEGATS

Projecte conjunt entre la Secció Institut de Badalona i la Residència Can Bosch

Hola, som un grup d’alumnes de tercer d’ESO de la Secció Institut de Badalona. L'any passat vam començar a fer diferents projectes a l’assignatura d’educació per la ciutadania. En un d’ells vàrem preparar unes fotos de l’antiga Badalona. Amb aquestes fotografies volíem que els avis recordessin vells temps i, que ens expliquessin com era Badalona fa uns quants anys.
Un dia vàrem fer la visita a la residència Can Bosch, situada al centre de la nostra ciutat. Aquell dia ens vam conèixer amb els avis, ens vàrem explicar moltes coses i també vam portar instruments (la pandereta, el triangle, etc...) i els vam ensenyar com es tocaven. Al final vam cantar plegats. Va ser una experiència molt bona perquè ens ho vam passar bé tots junts.
A partir d’aquell dia els avis ens van dir si podíem anar a visitar-los més sovint i nosaltres ho vam acceptar.
Aquest any, abans d’anar a la residència de Can Bosch, la professora de música va triar 12 nadales per assajar. Nosaltres les vam treballar a classe i ells a la residència i, per Nadal, vam anar a cantar-les plegats. Vam riure i ens ho vam passar molt bé, per això per al tercer trimestre vam preparat una nova edició de cantades per al dia de Sant Jordi. Vam triat, entre tots. 12 cançons populars dels anys 50 i 60 prou conegudes per anar a cantar-les amb ells. Va ser molt divertit i després de cantar ens van convidar a berenar. Molts de nosaltres ens vam oferir a ajudar i repartir als avis els entrepans i les begudes i vam parlar amb ells, semblaven molt contents i a nosaltres ens va agradar molt. També hem estat pensant noves trobades per fer jocs de taula, com ara el dominó, el penjat, el parxís, etc... i altres jocs com ara les bitlles o la petanca, intentant buscar pilotes que no pesin gaire.
Els avis s’han posat molt contents de tornar-nos a veure, encara que ens hem adonat que els agrada més el contacte directe i parlar amb nosaltres, que  només cantar.
 
D’aquí uns dies tornarem a visitar-los un altre cop, fora d’horari escolar, i anirem a passejar amb ells fins a la platja. Molts dels avis van amb cadira de rodes i necessiten algú que els ajudi per desplaçar-se. Nosaltres anirem amb ells i els ajudarem. Berenarem plegats i passarem una bona estona.
Aquestes activitats ens agraden perquè es nota que els avis estan contents amb la nostra visita, surten de la rutina diària i nosaltres ens sentim satisfets de fer sentir bé als altres.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada